המענים המוצעים ביחידה מיועדים לבוגרים (בני 18 ומעלה), הסובלים מבעיות של שתיית אלכוהול והימורים ולבני משפחותיהם.
הגישה הטיפולית הינה מערכתית ושמה דגש על טיפול כולל לכל המשפחה, מתוך הנחה שכל חברי המשפחה סובלים מההתנהגות המתמכרת והינם חלק מתהליך השיקום.


מטרת הטיפול: 

הפסקת השימוש באלכוהול והימורים באופן פיזי וחיזוק דרכי התמודדות ללא אלכוהול או הימורים. לטיפול מתקבל כל מי שרואה עצמו סובל כתוצאה משתיית אלכוהול או מהימורים. תכנית הטיפול נבנית בצורה אינדיבידואלית על פי צרכי המטופל.

כיצד ניתן לפנות?

ניתן לפנות באופן עצמאי אל משרד האגף לקביעת מפגש ייעוץ עם עובד סוציאלי להיכרות, ובהמשך לטובת אבחון וקביעת דרכי טיפול. פניות מתקבלות גם באמצעות מוסדות ציבור: ביטוח לאומי, בתי משפט, מקומות עבודה, קופות חולים, בתי חולים ועוד.

תהליך הטיפול

התהליך המוצע במרכז מורכב מארבעה שלבים:

  1. אבחון – אבחון פסיכו סוציאלי רפואי הבוחן את השפעות שתיית האלכוהול וההימורים על מעגלי החיים של הפונה.
  2. הפסקת שתייה/הימורים – ליווי בתהליך של הפסקת השתייה או ההימורים מבחינה פיזית, שמתבצע באופן עצמאי ובליווי רופא או באשפוז. זהו שלב משמעותי בו על הפונה לקבל החלטה על תהליך הגמילה והפסקת השתייה.
  3. שיקום – שלב משמעותי בשימור הניקיון והפסקת ההתנהגות ואורח החיים הקודם, תוך חיזוק והקניית כלים להתמודדות ללא אלכוהול/הימורים בתפקוד נורמטיבי.
  4. שיקום תעסוקתי –  פרויקט לאוכלוסיית המכורים, הכולל: אבחון, הכשרה והכנה לתעסוקה והשמה במקום עבודה. התהליך מתבצע ע"י עובד סוציאלי ייעודי לנושא. מרכזת: אסנת חממי – 054-9773792.